Recept

image205

Mmm, jag är sugen på en krispig blåbärspaj. Det hade suttit fint i kistan.

2 ½ dl vetemjöl
knappt 1 dl socker
½ tsk bakpulver
150 g margarin eller smör
2 msk vatten
Fyllning:
3 dl blåbär (1 pkt ca 225 g frysta blåbär är lagom)
½ dl socker

DO IT

Blanda mjöl, socker och bakpulver. Skär matfettet i bitar och tillsätt det. Häll i vattnet.


Arbeta snabbt samman degen. Låt den stå i kylskåp ca 15 min eller frysen 5 min.


Tryck ut halva degen i en pajform ca 15-20 cm i diameter.

Grädda den i 175°C i ca 8 min.


Fyll pajskalet med blåbär och strö över socker.

Resten av degen ska sedan tryckas ut till ett lock som täcker bären. För att göra det enkelt så brukar jag ta lite deg i taget och trycka ut den och sedan pussla ihop så gott det går.

Om man vill göra det "snyggt" så kan man kavla ut degen mellan två smörpapper och sedan skära några snitt för att ångan ska kunna dunsta.


Grädda pajen i 175°C i ca 20 minuter mitt i ugnen.



Kommentarer
Postat av: Anonym

mmmm, vad sugen jag blev nu

2008-04-13 @ 16:22:49
Postat av: Yngves grävmaskin

Hur många portioner gäller det till?

2008-04-13 @ 16:23:20
Postat av: Rikard

Det ska jag baka till min fru kommer hem. tack för tipset

2008-04-13 @ 16:23:53
Postat av: Anonym

ååååååååååh jag vill äta paaaaaaaj med daaaj!!!!

2008-04-13 @ 17:10:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0