Göteborg

Jag och min 10åriga brorsdotter åker till Götet över helgen.
Vi hörs på Söndagkväll med nya färska inlägg och bilder, om vi inte ses på Nordstan imorgon?

image122

Stress stress

Ville bara säga hej. Pluggar psykologi och käkar naturgodis. Jag har tyvärr en miljon grejer att göra just nu så vi hörs en annan dag.

image121

kvällspromenix

image116 image117

Min vän och jag behövde ventilera oss för varandra. Jag om min arbetssituation och hon med kärleksbeskymmer. Vi tog på oss våra träskor och flanellskjortorna och begav oss ut i kylan. Vår vänskapliga kontakt var behövligt ikväll. Trots kylan hann jag knäppa några kort under promenaden. Tyvärr var det för kallt för att stå och ställa in rätt blixt så ni får nöja er med de här coola bilderna. Hade dessa korten varit tagna 1998 med en vanlig filmrulle-kamera så hade man blivit totally freaky när man framkallade bilderna men nu tycker jag bara de se lite coola ut..

Ps: Visst kan man tror att vi var ute och gick i Hammarby sjöstad.

Andra avenyn

image114

Söndag, måndag och tisdag klockan 20.00 ligger jag alltid bänkad i soffan och klia mig på magen till Andra avenyn på SVT. Trots att jag kollar på alla avsnitt på Söndagskvällen på web-tv så måste jag se de igen på tv. Folk tjatar och tjatar om Sex & the city och Greys. Skippa den skiten och börja följ Andra avenyn. Lite svensk underhållning har väl aldrig skadat?

Before-pics

Min balkong ser så välkommande ut. Lägg märke till dom snygga stolarna som den fåfänga sportfånen lämnade kvar när jag övertog the apartment. Jag hatar plaststolar. Det borde bara vara tillåtet att användas på en campingplats. Inte på en cool balkong på en bakgård i city.

image112 image113

????

image110Aaaaaaahhhhh. Sitter i min ensamhet och kom att tänka på när jag och min granne var små. Då brukade vi plocka körsbär och lägga i små påsar, sen ställde vi ett bord på gatan och sålde påsarna för typ fem kronor styck. Minns att vi stod en hel dag och trodde på allvar att vi skulle bli jätterika. Hade vi tur så var det två som kom och handlade av oss och det var våra mammor. Kanske någon granne kom ut på kvällen efter att ha sett oss stå utan kunder hela dagen. Förstår inte hur man tänkte på den tiden. Minns även att vi brukade plocka blommor till en annan granne för att vi fick alltid godis när vi kom dit med blommor. Ahhh, det är vid såna här tillfällen man önskar att någon hade kommit och kört över oss med en snöplog.

Dra in magen nu..

Jag var och handlade på Coop idag. När jag skulle sätta mig i bilen står det en blå skitful stylad bil bredvid min. Då menar jag verkligen bredvid. Inte ens ett litet barn i Afrika hade kunnat komma mellan. Jag ställde mig och råglodde på personerna som satt i bilen och tjejen i passagerarsätet vinkade fram mig. Ehh, tänkte jag. Ser jag ut som att ha gått på Charlotte Perrelis diet de senaste månaderna eller? Det är något trångt sa jag till tjejen. Oj, sa hon med hela munnen full av chips och sen började hennes påskjutare backa ut bilen. Jag blängde på dom och satte mig i min bil. Precis som att jag skulle stå där och glo om jag inte kom in i bilen.

Wohoo inloggad.

image107

Jag vågar inte ens tänka på hur många mail blogg.se får varje dag från upprörda bloggare som inte kan logga in på sin användare eller har andra problem, Själv har jag försökt logga in hela dagen, och nu gick det. WOW. Tacosen var god igår. Det var en himla komplicerad procidur igår när vi skulle skära grönsakerna. Jag brukar ha uppgiften att sköta köttfärsen och min karl brukar skära grönsaker när vi ska äta maträtten a´la Mexico. Jag bad honom skära jättefint och noga för jag skulle visa bilder i min blogg. Suck sa han ocho ollade min hornhinna på vänster öga. Ska jag lägga salladen i denna Big-pack-glass-burken, frågade han? Nej, aldrig i livet. Ta fin-skålarna sa jag och började rota i skåpet efter mormors gamla ärvegods. Fast det slutade med att vi tog skålarna från Ikea.

image108

Mums

image106

Ikväll ska jag och min karl äta tacos och titta på alla tre avsnitten av Andra avenyn. Om Santa Marias grundare läser min blogg så vill jag bara säga att jag och min karl äter Tacos ca 346 dagar om året så om vi skulle kunna få lite rabattcheckar så kan du maila mig på mingla3@gmail.com. Det är tack vare oss som det går så bra för Santa Maria. Vad har ni på er tacos? Vi har så mycket grejer att det är bättre att jag tar ett kort ikväll så ni får se allt. Att vika ihop vår tacos så snyggt som det är på alla tacos-bilder är det bara att drömma om. Vi får äta med kniv och gaffel.

Euuuuuuw

image105

Tänkte jag skulle skura toaletten innan jag åker till min hembyggd. Häller i den där rengöringen och låter stå en stund. Sen nära jag ska skura med min exlusiva toalettborste så går borsten av. Där står jag med skaftet i handen och borsten ligger i toastolen bland fartränderna. Jag var så nära på att gå ut i trapphuset och plinga på hos 25åringen som bor bredvid (tanten mittemot gick iväg för en stund sen hörde jag, annars hade jag hellre gått till henne) och bett han hjälpa mig att ta upp den. Sånt är ju hur skabbigt som helst, men sen kom jag på att han lär nog tycka att det är skabbigare än mig att ta upp min toalettborste bland mina fartränder. Hämtade sop-hinken, kavlade upp armarna och blundande samtidigt som jag tog upp den med två fingrar. Fyyy vad äckligt. Nu måste jag åka till Ikea och köpa en ny. Jag hatar dom där fula toalettborstarna i plast som kostar 10 kr på Netto.

Städa

image103image104

Jag måste verkligen städa imorgon. Min lägenhet är så skabbig just nu. Tvätttiden imorgon kväll kommer sitta fint i kistan.

Min bebis

image102Min sambo (på bilden) har varit väldigt uttråkad de senaste dagarna. Han får för sig att mina fötter är en annan katt. Jag ska köra hem honom till mina föräldrar så han får vara där och leka av sig med kattflickorna i några dagar. Tänk inga snuskiga tankar nu, min kise är inte i den åldern ännu då han vill trycka in snoppen i en katt-slida. Jag minns min katt Arne som jag hade när jag var liten, han knullade alltid mot mina nallar så mamma fick tvätta dom hela tiden. Flera gånger om dagen kom jag på honom att stå och juckade så dom blev alldeles blöta. Jag försökte ta bort Arne från min nallar men han var så kåt så det gick inte att få kontakt med han. Han bara juckade fortare då..

Va´fan

image100

Jag och mina vänner/vänners syskon/pojkvän/pojkväns kompisar hade planerat en preliminär pulka-utflykt nu ikväll. Vi skulle åka till en backe ute i skogen, ta med oss varm choklad och sedan åka hela natten i skömmet. Men nästan alla fegade ur. Från början var vi ca 100 personer, nu en timme innan vi skulle åka var vi tre. Tyvärr var jag en av dom hundra eftersom någon tomtenisse har varit och tagit mina termo-brallor och det är svinkallt ute. Nu kan vi hoppas att snön ligger kvar ett par dagar till så vi kan åka på Måndag istället. Pax för en snowracer..

Ingen rubrik

Förutom att jag har gråtit några skvättar med utspridda mellanrum idag och tyckt synd om mig själv så har jag även tagit en tupplur. Powernap skulle Ebba von sydow ha sagt. Apropå att byta ut svenska ord till engelska ord så glömmer jag aldrig en gång i gymnasiet. Min klasskompis blev skitsur på mig för att jag sa Priim till Preem. Hon flög över mig, tog ett stryptag runt halsen och skrek Preem heter det. Okej, riktigt så dramatisk var hon inte men däremot så höjde hon ögonbrynen och sa att i Sverige uttalar man det med E. Gissa om jag blev förbannad när hon sa " sick my dick "  dagen efter, när något inte gick som hon ville. Din perversa slyna tänkte jag då.

Påskharen är på besök

image98Är inte påskafton lika överskattat som juldagen? Alla människor åker hem från sina små studentrum i Lund och Uppsala och så går dom ut i sin hemstad för att återförenas med gamla gymnasiekompisar. Det är kindpussar hit och dit, vad roligt att se dig och vad sa du att du hetta nu igen? Är det inte så det funkar? Jag minns ärligt talat inte vad mina klasskompisar hette för jag var aldrig i skolan. Jag och min kompis satt hemma och tittade på amerikanska såpoperor istället. Jag ska inte gå ut idag. Dels för att jag är sjukanmäld men även för att i min hemstad kryllar det av folk i ombyggda volvos. Jag tycker inte om folk som tycker om bilar. Roligare intresse finns det väl? Går jag på stan och ser en stylad bil så vill jag bara springa det fortaste jag kan över torget och joddla som en indian för jag blir så frustrerad.

Hum

image97

Labanlina,,Jag skriver att jag önskar mina jobbakompisar testikelinflammation och att jag satt en hel kväll på toaletten med svåra magknipsattacker. Jag tyckte det var hysteriskt roligt och jag tycker det är ganska självklart att jag skriver det med glimten i ögat. Provocerande inlägg, hur menar du? Har jag någonsin provocerat ett inlägg? Vill du läsa en sån blogg, kan jag hänvisa dig till blondinbella.se

Orkar inte komma på någon rubrik idag.

image96

Igår när jag gick och la mig hade jag planerat att inte stiga upp innan klockan tio idag. Jag hade även planerat att jag skulle göra klart psykologiarbetet och städa lägenheten. Min karl väckte mig klockan 06:45 av orden " Oj, vad mycket snö det är ute". Hade ju räknat med att det var så mycket snö att vi kunde bygga snögubbar på bakgården och hyresvärden mutade oss med en månads gratis hyra om vi hjälpte honom att snöskotta. Så mycket snö var det inte på långa vägar, men min pojkvän är ju en stadsunge och här i stan är det ju snö var tioende år ungefär så det var klart att han tyckte 2 cm snö var mycket. Tack vare att han väckte mig så tidigt så är jag fruktansvärt trött och att städa 58 kvm eller sitta och skriva en psykologiuppsats är det inte på tal om. Däremot ska jag och mina girlfriends åka pulka ikväll i buschen, för där är det nog snö.

Varva ner

image95 Nyduschad, myskläder på och med ett par rostade mackor och en mugg med Varma koppen i så har jag precis varvat ner lite till Cops. Har alltid tyckt att min kompis har varit värsta tönten när hon har gått och lagt sig klockan 20.30 för att hon ska upp och jobba dagen efter. Men nu är jag inte så tuff längre. Är så trött så jag knappt orka ha ögonen öppna så nu ska jag gå igenom mina favoritbloggar, platta håret och sen ska jag krypa ner i sängen. Jag jobbar 40 timmar under denna helgen så jag kommer nog vara ganska tyst på bloggen fram till Söndag kväll. Då jävlar ska det bloggas. Hoppas att mina jobbakompisar hinner lära sig att öppna munnen och föra en diskussion fram till dess. Annars står jag inte ut denna helgen, alltså.

Love is in the air

image94

Jag har under en längre tid känt lukt av kärlek i huset jag bor i. Lisbeth som bor på nedaste våningen stod i höstas och pratade med mannen som bor i trappuppgången bredvid. Jag sa Hej och började gå upp för mina trappor. Då hör jag Lisbeth säga " jag kommer om en stund ". Aha, tänkte jag redan då och började måla upp bilder i huvudet om hur ett vackert bröllop kommer äga rum på bakgården på midsommaraftonen. Alla hyresgäster är bjudna och hyresvärden är präst. Jag har sedan jag flyttat in här varit med om många många gånger att det sitter en liten påse från bageriet 200 meter härifrån i brevinkastet och har förstått att det är mannen i trappuppgången bredvid som vill göra Lisbeth glad med kanske ett litet vaniljhjärta. Jag är dock inte säker, men är mannen en romantiker så har han köpt ett vaniljhjärta. När jag kom hem från jobbet hängde en påse från systemet på Lisbeth´s dörrhandtag. Nu börjar jag genast måla upp bilder om hur mannen ha planerat att supa Lisbeth full i påska-helgen så han kan få ge henne ett skjut. Förhoppningsvis står inte Lisbeth´s namn själv på brevinkastet inom en snar framtid.

God eftermiddag

image92

Imorgon börjar allvaret. Klockan 04.30 ringer mitt alarm och då är det bara till att sätta fötterna på golvet, sträcka på sig samtidigt som man vrålar som Baloo i Djungelboken. Aooooooowww. Jag hatar första dagen på jobbet. Det är det värsta som finns. Man ska presenterar sig, man ska göra gott intryck och det är det ena efter det andra. Att man är en bortskämd och envis snorunge som blir jättegrinig när hon inte får som hon vill, kan man inte visa första dagen. Det är sånt som dom får märka med tiden, precis som min pojkvän har fått göra. I början var jag " the girlfriend of the world ", nu är jag nog mer som " the girlfriend from the hell ". Fast det är det som är så charmigt med mig.

I like it

Att gå till ICA och köpa fyra stora flaskor Ramlösa i olika smaker är väl helt okej. Men är det inte lite väl överambitiöst att ställa dom snyggt på rad på golvet i hallen för att fotografera ett foto till bloggen? But that´s me. Take it or leave it, som jag alltid sa på högstadiet när någon tyckte jag bar mig illa åt.

image91

Cops

image90Igår körde polisen bakom mig. Jag höll mig strax under 90 ända tills dom tröttnade på mitt trams och körde om mig. Jag har all respekt man ska ha plus lite till för poliser. Deras ord är min lag. Skulle dom säga att jag borde äta råttgift till frukost så hade jag gjort det, eller om de hade sagt att jag skulle ta livet av mig så hade jag gjort det också. Ett av mina favoritprogram är Cops på 6:an. Det är lika spännande varje gång. Så spännande att jag inte ens hade märkt ifall brandlarmet hade gått här i lägenheten.

Blogg-typ

Vad är du för bloggare egentligen? Testa dig. Denna beskrivningen fick jag.

image89


Spelevinkbloggare
                                           Du skämtar och driver med det mesta. Du har livlig fantasi och älskar att spetsa dina inlägg med överdrifter och rena osanningar. Din största passion är att göra dig lustig på andras bekostnad. Du har egentligen inget liv, men vill ändå ge sken av att du ständigt är på topp, alltid har nära till ett skratt och att din tillvaro är som Lustiga Huset.Är magen glad så är människan glad

image88

Jag kan tänka mig att min hyresvärd säger på Tisdagskvällarna att imorgon är det den stora dagen. Dagen med stort D, kanske han säger. Varje onsdag kommer trappstädaren och sopgubbarna och tömmer soporna. Då blir alla hyresgäster glada. Är hyresgästerna glada så är hyresvärden glad, tror jag. Först vaknar hela huset klockan sju av att trappstädaren håller ett farligt liv utanför dörren och sen vaknar vi igen (vi som inte har nåt liv och ha sovmorgon varje morgon) klockan tio av att sopgubbarna kör fram och tillbaka med soptunnorna ute på gården. Sen kutar hela huset ut för att slänga sina soppåsar som de har förvarat innanför dörren i hallen sen i Söndags. Sisten till sopförrådet är en rutten sill, skriker vi samtidigt som vi knuffar varandra ner för trapporna.

myskväll

Är superbajsig. Ska försöka fatta mig kort. Ikväll blir det en myskväll. Jag ska ta på mig min rosa plyschdress, koka lite "varma koppen" och sen ska jag hänga på MSN och lusläsa mina nya favoritbloggar. Kommer såklart även hänga på min egna. Den är ju viktigast av allt och alla. Ni får gärna också hänga här. Nu ska jag ut på dagens andra promenad.

Hörs ikväll kompisar.

Hjälp

image86

Fick precis en kommentar om att Juha är på fri fot. Alltså jag funderar på allvar att ta bort inlägget här under. Tänk om han googlar på sig själv och hittar min blogg? Då blir det pannkaka av mig som farmor skulle ha sagt.

Sorry

image85

Sorry för dålig uppdatering ikväll men jag skyller på att jag har jobbat. Okej, jag har även suttit fastklistrad och kollat på veckans avsnitt av Andra Avenyn på Svt´s webbtv. Blev ni också lite småkära i Nya-tider-Rico, när han blev snäll? Jag blir alltid kär i killar som är snälla. Skulle inte förvåna mig ifall jag hade fallit för Juha Valjakkala, om det kom fram till att han inte alls var dömd till livstid fängelse för trippelmordet i Åmsele. Nu vill jag gärna att ni klicka på länken för att få ett ansikte framför er om hur denna kille ser ut, om ni inte redan vet det vill säga. För det är meningen att det ska vara lite humor i detta inlägget. Om ni tror att Juha ser ut som Erik Segerstedt eller Brad Pitt så är ni helt ute och cyklar. Det var allt för mig.

 Sov gott kompisar

Ingenting är omöjligt för den delen heller..

image83En sån här påse på 6 kg stod i hallen igår när jag kom hem från jobbet. Även en 10 kg påse med kattströ. Hmm, funderade jag och rusade till köket där min plånbok låg. Jag tänkte att min katt kanske hade tagit en femhundring från min plånbok, tagit bussen till djuraffären och sen varit och köpt allt detta. Sen slog jag mig själv i huvudet med knytnäven och insåg att det faktiskt var omöjligt. Det visade sig att mina kära apelsiner hade varit här och lämnat dessa stora och tunga säckar. Jag tog både min mor och far i hand och neg så jag nästan satte mig på huk.

tråkigt samtalsämne


image82

Alicia Keys är med i nyhetsmorgon på TV4. Förutom att dom har missat med glittersprayet och sprayat henne i ansiktet istället för håret så pratar dom om vilka mikrofoner hon använder. Finns det olika sortes mikrofoner? Finns det inget roligare samtalsämne? Dom hade ju kunnat prata om när hon blev av med oskulden, om hon rensar avloppet i duschen själv eller om vilka grejer hon ha i sin tacos. Det hade varit så mycket mer intressantare. Men hon är väldigt fint hår. Såna lockar skulle jag också vilja ha.

Dagens tankar


Saker jag funderar på just nu

* Hur stor snopp har min mattelärare?
* Kommer jag få godkänt i mina kurser jag läser nu?
* Kommer jag få restskatt detta året?
* Hur många har min 62åriga engelskalärare legat med?
* När ska jag sätta in maten i ugnen så det blir lagom att äta innan jobbet i eftermiddag?
* Om min katt var en människa. Vad hade han tyckt om mig då?
* Hur slutar Andra avenyn ikväll?
* Vad har Linda Hammar för skostorlek?

Svea

image81

Jag älskar tröjor och jackor och allt som har hög krage. Jag älskar Svea school jacket som är såååå 2004  (lika bra att säga det själv för annars får jag väl kommentarer från Elin Klings fans att jag är omodern) Det är så mysigt att borra ner hela ansiktet i den där höga kragen. Så fort jag ser en sån tröja så köper jag den, skitsamma om den är ful. Jag tror folk börjar bli irriterade på mig för att dom aldrig se munnen på mig när jag pratar med dom. Det ända dom ser är brillorna och min näsa med en massa pormaskar på (var tvungen att googla där ifall det stavas med två R eller ett R) men det är deras problem. Jag tänker ha min mun innanför den kragen om jag vill, så det så.

- Det ser ut som att du försöker gömma dig, brukar min pojkvän säga.
- Det är så jäkla härligt med tröjor med hög krage för då kan man gömma dubbelhakan, brukar min kompis säga som även hon är ett fan av såna tröjor.

Tror ni att jag grät glädjetårar när jag hittade en vårjacka med hög krage?

wake up little bitch

image80

Mingla är vaken. Med lite ny energi och fantasi för att leverera lite nya färska inlägg på bloggen. Finns det något roligare än att blogga? I´m lovein´it som Ronald Mcdonald skulle ha sagt samtidigt som han sätte tänderna i en mcfeast. Apropå Mcdonalds.. minns ni första gången ni var där? Det minns jag. Jag var där med min mamma, min moster och min kusin. Min moster och kusin hade varit där några gånger innan så dom hade koll på att hon och mamma skulle ha en bigmc och jag och min kusin skulle ha en HappyMeal. Fast jag var ett sånt retard-kid och inte fattade att det var skillnad på Mcdonalds och gatuköket i stan. Jag ville ju bostungurka på min hamburgare. Endast det! När jag fattade att den där jävla clownn i gul sparkdräkt inte hade det så undrade jag vad det var för mat dom serverade där egentligen. Men jag tog min jävla happy meal och satte mig och åt. I något bollhav har jag aldrig varit i. Jag vågade inte. Jag sa att jag var ett retard-kid va?

Shut up

image79

Vaknade klockan 02.30 av att det var ett farligt liv ute på bakgården. En kille stod och sjöng jättehögt och resten av befolkningen stod bara och skrek. Jag blev så förbannad så jag tog på mig min clown-morgonrock som får mig att se ut som den ultimata clownen. Jag ska visa en bild på morgonrocken någon dag. Som sagt, jag gick ut på balkongen och innan dess hade jag hunnit hämta en gammal träsko som jag slungade iväg efter dom samtidigt som jag skrek att dom skulle hålla käften och aldrig mer våga visa sig på min bakgård igen. Nu ljög jag. Det hade jag aldrig vågat. Jag skulle aldrig våga bli ovän med en full karl. Hade inte förvånat mig ifall dom hade duckat för min träsko och sen tagit upp en revolver och skjutit mig. Sen hade det stått på första sidan på Expressen idag " 22 årig kvinna skjuten till döds på balkong " Istället steg jag upp och bloggade inlägg i word som ni kommer att få ta del av under eftermiddagen.

När man är dum..

image78Efter jobbet ikväll hade jag planer på att gå till Hemköp och bunkra upp med några flaskor Ramlösa i olika smaker, frukter och senaste numret av Veckoreyn. Allt var frid och fröjd, jag gick upp till Hemköp men precis utanför ångrade jag mig och vända och gick hem. Blev en liten omväg och nu ångrar jag mig att jag inte gick in och köpte mina grejer. Jag är sjukt sugen på Ramlösa och jag vet att jag kommer bli sugen på fruktsallad imorgon men då har jag inte tid att gå till affären. Så irriterande nu i efterhand. Jag stod ju precis utanför och vände hemåt. Idiot

Biobesök

image77

Alla känner vi väl igen oss i titanic-hysterin? Jag var typ tolv när den hade biopremiär och jag var några veckor senare och såg den tillsammans med min familj. Några veckor efter att alla andra i klassen hade hunnit se den sisådär 134 gånger, kunde repliker utan till, gick runt och nynnade på My heart will go on och skrev Leo Dicaprio med bläck på armarna/skolböckerna och på skoltoaletten. Jag hade hört överallt att dom grät hysteriskt i slutet på filmen. Det ville jag också. Jag satt där i biostolen och försökte tvinga fram tårarna när Leo halkar av brädan och sjunker. Det kom inga tårar men för att inte bli utanför gick jag dagen efter till skolan och sa också att jag hade gråtit hysteriskt att jag fick sitta kvar i biosalongen en halvtimme efter filmen för att lugna mig.

För övrigt så tyckte jag det var jättepinsamt att kolla på "sexscenen" när dom gökar i bilen. Jag bara önskade att personen bakom mig skulle slå mig i huvudet med en kastrull.

utsidan är viktig i vissa sammanhang

image76Min kompis ringde mig i eftermiddags (det var hemskt vad jag tjatar om mina kompisar. Men det är bara för att klargöra för er att jag är skitmånga kompisar och är superpopulär hos alla). Min kompis ringde som sagt och berättade att hon gick förbi bion. Hon tyckte att vi skulle gå och se en film nån dag, som jag inte minns namnet på nu. Hon sa att den " ser bra ut ". Min pojkvän hatar när jag väljer filmer/böcker på omslagets bekostnad. Han tycker jag ska läsa på baksidan vad den handlar om istället för att säga " nä, den ser inte bra ut ". Då blir han så arg så han trycker upp mig mot närmaste vägg, ta av sig sin träsko och slå den i pannan på mig tills jag läser på baksidan.

en fundering

image75


Vinnarbuketten fick ju Charlotte Perrelli. Men vem ska ha negerbollarna nere i vänstra hörnet?


Bojkottning

image73

Jag bojkottade schlagerfesten jag var bjuden på ikväll av privata själ och jag bojkottade all socialt umgänge överhuvudtaget. Jag har legat halvnaken under täcket i soffan och pratat i telefon med min friend samtidigt som vi tittade på melodifestivalen. Förstår ni hur jag menar? Vi kollade på melodifestivalen tillsammans fast vi umgicks via telefonen. När låtarna spelades satt vi tysta för att sedan efteråt diskuterar respektive låt. Funkar bra det också ifall man är osocial och har ingen som helst lust att gå genom hela stan till varandra.

Lördag

Jag sov lite längre än vad jag borde idag. Inte gråter jag över det för annars hade jag inte tagit mig tid att logga in på blogg.se. Ska snart äta min dagliga dos av havrefras och sen på med dojjerna och kuta till jobbet. Ska ni se melodifestivalen ikväll eller? Jag är inte så förtjust i sånt trams så jag har inte följt denna omgången men ikväll kanske man borde offra sig. Vet iallafall vilken låt Amy Diamond sjunger och den hejar jag på. Amy Diamond is the shit liksom.

Zzzzz

image72Jag är så trött så jag hade inte ens kunnat rabbla upp mitt personnummer ifall någon bad mig. Jag ska snart lägga mig i soffan med min katt, täcke och kudde och titta på Hjälp! Det är sjukt kul. Kollar ni på det? Min kompis påminner jättemycket om Örjan Lax. Han som går hos psykologen för sina aggressioner. Fast min kompis har inte stängt in sin granne i torkskåpet eller räckt fuck you till en 4åring på biblioteket, vad jag vet. Men däremot har hon skrämt iväg en 10åring på cykel som bad sig illa åt. Han höll på att bajsa ner sig efter min kompis fina valda ord. Hon var vansinnig men jag satt bara och skrattade som vanligt när hon berättar om sina utbrott. Ingen på hennes jobb vågar knappt öppna munnen. Jag ska också bli så respektingivande.

fniss

Min kompis är en riktig crazymotherfucker. Hon har sagt upp sin superfina lägenhet i city och tackat ja till en annan som hon inte ens har varit och tittat på. Hon resonerar såhär " äh, men jag vet hur lägenheterna i det huset ser ut ". Min elaka sida hoppas verkligen att lägenheten är 70talsinspirerad med oranga köksluckor med rött kakel och grön toalett med matchande handfat i badrummet. Jag kommer isåfall skratta ett lika irriterande skratt som Tommy i Pippi Långstrump, när han ramlar i bäcken samtidigt som jag hoppa jämfota jättehögt och klappa händerna.

belinda is the shit

image70

Kom på mig själv att stå och sjunga Heaven is a place on earth med Belinda Carlisle. Eller jag stod inte och sjöng med henne, men det är hon som sjunger låten egentligen. Det var längesen jag hörde den låten, alldeles för längesen för att den ska dyka upp i huvudet när jag står och diska. Men det är trevligt med gamla godingar. Den låten får mig att tänka på min barndomsvän. Hon älskade den låten och hon älskade Belinda också, eller det kanske hon gör fortfarande. Måste fråga det nästa gång vi pratas vid. Jag minns att hon hade hennes skiva och den brukade vi alltid lyssna på. Hade vi gått på mellanstadiet denna sidan av 2000-talet så hade jag nog frågat om jag hade fått bränna skivan av henne. Men det gick såklart inte då utan fick snällt sitta tillsammans med henne i hennes säng och lyssna på den bärbara cdspelaren.

Shit pomfritt


Detta är madonnas dotter. Men det kunde lika väl kunna vara hennes son.

image69

Jag blir sugen på McDonalds när jag ser ögonbrynen

snåljåp

image68Jag hittade en fin vintage kuvertväska på Tradera häromdagen. Ingen hade lagt bud så jag la 5 kr som maxpris. Igår fick jag mail om att någon har överbjudit mig. Den är verkligen jättefin, alldeles röd och fin. Perfekt till mig som alltid klär mig i svarta kläder. Budet ligger på 6 kr just nu. Skulle kunna lägga 10 kr som maxpris om jag inte var så jäkla snål..

Oh

Ska ni också krypa ner i soffan, äta en skål popcorn och se debatten mellan blondinbella, ebba och maria wetterstrand på Svt nu kl 22? Det ska jag. Fast jag ska inte äta popcorn. Det förtjänar dom inte. Jag ska äta en tallrik havrefras och en apelsin som jag har skärt i små bitar. Fiffigt va? Att skära en apelsin i små bitar! Bli så mycket roligare att äta den då. Jag lovar att vara mer aktiv på blogg.se imorgon. Sov så gott.

Humor, gott folk. Humor

Morgonstund har guld i mun. Om ni vill tro på min uttjatade humor om busskörkort så får in gärna göra det.Sitter här med en tallrik havrefras. Ha ni smakat det? Det är så sjukt gott. Det knullar sig i munnen, som min kusin brukar säga när han äter något gott. Vårda ditt språk, brukar jag säga då samtidigt som jag håller för öronen och och visslar Ida´s sommarvisa det högsta jag kan. Jag funderar vad denna dag ska bjuda på. Har ni något tips? Jag ska iallafall jobba ikväll. Just det, min mattebok och en gammal mini-räknare som mamma hade när hon gick i skolan ligger ju här bredvid. Det var plugga jag skulle göra idag. Visste väl att det var nåt.

Go natt


image67Bäst att man går och lägger sig nu, så man inte är allt för trött på uppskrivningen för buss-körkortet imorgon bitti. Håll tummarna


hej igen

image65

Ni kanske undrar varför jag har varit tyst några timmar här på bloggen? Jag har nämligen haft magknip. Tre gånger fick jag avbryta samtalet med min vän på MSN för att jag var tvungen att gå på skithuset. Jag höll på att berätta lite knasigheter för henne om min kusins inneboende så hon suckade djupt när jag tre gånger fick avbryta. Sista gången tog jag med mig Göran Perssons bok, hemtelefonen och mobiltelefonen in på toaletten. Har man magknip och vet att man har minst 15 minuter framför sig på toaletten så är det lika bra att bunkra upp. Hade telefonen ringt så hade jag bara blivit stressad. Jag hatar att sitta på toa och vara stressad. Helst ska det vara svalt, mörkt och nystädat. Då kan jag gärna bajsa.

Efterlysning

Jag efterlyster mina gamla favoritbloggerskor som bara bestämde sig för att sluta blogga en vacker dag. En gång bloggare alltid bloggare, som jag alltid har sagt. Så därför vill jag inte tror att dom slutade blogga helt. Vet ni något om dessa personer, var vänlig och tipsa mig då. (ush, nu lät jag verkligen som Hasse Aro och att jag efterlyser rånarna på Seven Eleven)


Agnes. Bodde i Göteborg, hade en pojkvän som jobbade utomlands medan hon kunde handla Louis Vuitton väskor. Flyttade till Miami och beslöt sig för att stänga ner bloggen i samma veva.

Felicia. Bodde i Berlin om jag inte minns helt fel. Hade två döttrar och en pojkvän som spelade baseboll om jag inte minns helt fel där heller..

Hanna. Störtskön tjej som allt bloggade om sitt löshår, solarietimmar, partyn och silikonbröst.

Nej tack

image64

Kan inte kassörskerna på Åhlens sluta att fråga om jag behöver omslagspapper/batterier/servetter eller nu sist äggkoppar? Jag blir totally freaky snart, som en amerikanare skulle ha sagt. Jag ser för bövlen ställningarna på var sin sida om mig i kassan och hade jag behövt något av det så hade jag köpt det. Förra gången när jag och min kompis stod i kön på Åhlens så ställde jag mig på tå (hon är lång) och viskade " 100 spänn på att han kommer fråga om jag behöver äggkoppar". Jag hann knappt lägga upp mina prylar på disken förrän han frågade om jag behövde en eller några äggkoppar. Jag suckade och sa Nej.

vem var jag?

Sitter hemma i mitt gamla flickrum och lyssna igenom gamla omärkta brända skivor. Hade egentligen hoppats på att det var en massa partybilder från man var sjutton. Ni vet när man hade fått sin första digitalkamera och fotade allt och inget hela tiden. Insåg ganska snabbt att det var skivor med fruktansvärd hemsk musik på. Vad säger du om jag säger en remix av låten " du är så yeah yeah wow wow "? Inte nog med det så hade jag t.o.m bränt över en låt med Ronny & Ragge " det är fredagskväll och dans i folkets park". Herregud, jag måste verkligen tyckt att dom låtarna var störtsköna att dricka Xcider till. Rena rama partydödare hade jag sagt om den musiken idag.

Blogg-drama ikväll?

image63


Som jag har förstått det så är det grymt roliga personen Tobis den enda killen som blivit inbjuden till blogg-minglet på SpyBar ikväll. Undrar om han får ihop det med någon av alla söta blogg-flickor? Kanske Kenza? Hon är ju nybliven singel? Eller nää.. Tobias verkar vara alldeles för smart för den där lilla fjortisen.

Gå lite längre bak i tiden

Om ni läste min blogg igår kanske ni ha minne av att jag berättade för er att jag är sugen på att åka utomlands. Nu tror ju inte jag att jag är ensam om att vilja det för det samtalsämnet är så uttajtat så det finns inte. Man hör och läser om folk varje dag som vill åka utomlands. Jag hatar folk som gnäller konstant och inte gör något åt saken. Så nu är jag lite rädd att jag lever med dubbelmoral men men. Igår när jag gick hem från jobbet så kände jag en sån där medelhavsdoft som blåste förbi mina näsborrar. Det luktade tzatziki. Det var då jag bestämde mig, detta ska ett res-år.

Lunch

Det verkar vara populärt att visa upp i sin blogg vad man äter för något. Jag är inte feg för att falla för grupptrycket så här har ni en bild på vad jag har slagit ihop med köttfärssåsen som blev över från gårdagens middag. Erkänn att det kurra lite i magen på er nu?

image62

Okaaay

image61

Innan låssmeden gick imorse (lät som vi har tillbringat natten ihop, det har vi dock inte) så gav han mig denna grejen och sa att jag skulle ge min hyresvärd den. Vad i helsikotta är det, frågade jag. Se du inte det, sa låssmeden som för övrigt var sjukt likt Bjarne i tv-seriern En fyra för tre om ni minns den? Han ville kalla det för en cylinder, medan jag tyckte att skrot passade bättre. Sån här har ni inte sett många gånger va? Det är den som sitter inne i låset på er dörr..tror jag.

Diary to my boyfriend

image60Vet ni vad jag köpte igår? Såklart att ni inte vet. Jag köpte en dagbok till min pojkvän. Jag tycker att han behöver det av olika anledningar. Troligtvis tycker inte han det . Men kommer att säga till mig att han skriver 4 sidor varje kväll innan han går och lägger sig och sen hittar jag den tom en vacker dag. Alla behöver skriva av sig även om man är lika lycklig som Linda Bengtzing. Eftersom han är bortrest i en annan stad nu några dagar så sa jag till honom igår kväll att jag köpt en present till honom. Han tror säkert att det är par nya Lee-jeans eller ett par BjörnBorg-kalsipper. Oh herregud vad besviken han kommer bli när jag ge honom Åhlenspåsen med en svart anteckningsbok i. OBS!! På insidan av anteckningsboken är det grönt. Tyckte det var lite killigt sådär. Tänk nu på att jag sa killigt, inte manligt.

Grejen om att hitta sig själv.

image59

Medan andra bli homosexuella, färga håret svart eller bli ung mamma för att hitta sig själv så går jag till bokaffären och inhandla mig en massa psykologiska böcker. Jag har just läst ut den mittersta boken, konsten att vara social. Den boken borde alla läsa, även Björn Gustafsson. Det är en bok med svar på allt man har tänkt, Nu ska jag läsa den gröna boken. Jag hoppas att jag får lära mig hur jag ska bete mig nästa gång jag måste erkänna att det var jag som orsakade stopp i toaletten i skolan,

Gamla minnen

image58

När vi ändå är inne på händelse från lekis så måste jag ju berätta om en väldigt annorlunda upplevelse jag var med om där en gång. Vi satt i den där jävla ringen (läs inlägget under) och tuggade i oss vår frukt. Eller jag satt väl med min matlåda som innehöll en fruktsallad. Barnen pratar med varandra fast jag sitter tyst och försöker få i mig fruktsalladen. Helt plötsligt när jag tittar upp med glasögonen långt ner på nästippen så får jag en stor fet örfil av killen som satt bredvid mig. Jag bara tittade på honom och sen började jag stortjuta. Asså, jag hade inte gjort nånting, inte sagt ett knyst utan bara suttit där med min matlåda i knäet. Min pyttelilla frökenlärare på 1.40 tog tag i hans arm och skällde ut honom medan den andra fröken fick trösta mig. Har nog aldrig blivit så snopen i hela mitt liv.

My gaaad

image57Jag måste berätta om en grej som hände mig när jag gick i lekis. Vid varje frukt-timme skulle alla sitta i en ring. Varje dag fick ett barn sätta sig i mitten av ringen och säga en frukt, t.ex. banan. Alla som hade en banan med sig fick springa ut hämta sin frukt i väskorna som hängde på krokarna. Sen när dom kom tillbaka fick barnet i ringen säga en annan frukt. Jag fick alltid hämta min frukt sist. Att ha med sig björnbär, vindruvor, ananas eller en hel jävla fruktsallad var inte lika vanligt som att ha med sig en banan eller ett äppel.

Varning

image56

Om Blondinbella eller någon av hennes andra moderatfans har vägarna förbi här så kan jag rekomenderar er att ni klicka er in på en annan blogg. Jag har nämligen varit och köpt soss-boken Min väg, Mina val av Göran Persson.
Jag har gillat Göran så länge jag bara kan minnas och det är inte för hans politiska åsikter för jag har aldrig varit politiskt engagerad men jag har alltid tyckt att han varit stilig för sin ålder. Tycker inte ni det? Jag tycker han är en jättesöt farbror. Snäll ser han också ut att vara. Men nu har jag bestämt mig för att bli lite mer insatt i politiken eftersom Kiwi Reinfeldt är en fruktansvärd människa. Det skrämmer mig att folk kunde rösta fram honom eller moderaterna över huvudtaget i riksdagsvalet. Det roligaste av allt är att ni sen sitter och klaga över hur landet ser ut. Ibland vill man bara ge er en stor fet örfil *dishdish*

gäsp

image54Efter att jag hade sagt till låssmeden att han inte fick komma igår, frågade han om det gick att komma på förmiddagen idag istället. Ja, visst svarade jag och började hoppa jämfota av lycka för att jag ska få ett nytt lås. Det jag inte visste då var att denna låssmed räknade klockan 09.00 som förmiddag. Så här sitter jag i myskläder och ha precis städat sovrummet. Inte för att jag tror vi ska gå in där. Det hade känts lite fel att gå in i sitt sovrum med sin låssmed om man inte har några ärende dit. Men man vet aldrig om han tappar skruvmejslen så den rullar in i sovrummet eller nåt..

Kom så gå vi och handla

Är ni som jag, som är anti mot stora väskor och stora plånböcker och tycker det är mer behändigare att ta sin lilla portmonä i jackfickan när man ska gå upp på stan? ( portmonä kallade alltid mormor plånböcker för förr i tiden, jag tycker hon var sååå gammalmodig ) I så fall kan jag rekomenderar dessa små söta från UCHI. Finns i flera olika motiv på bluebox.se

image51 image52 image53

Awwww

image50

Med risk av att låta som en s.k bakgrundspublik i Huset fullt så tänker jag nu skrika ut Naaaaaaw. Ni är för söta. Alla kommentarer och besök ni har gjort i min blogg under dagen. Jag tackar och bugar!  Visst är glasögonen snygga? Jag älskar dom. Dom kommer från spacsavers och kostar 1395:-. Asså bågarna kostar det, jag har liksom inte koll på hur hög styrka ni behöver i era glas. Fast det är klart, ni kanske inte är så skelögd och blind som jag utan ni kanske bara vill ha en snygg accessoar på näsan. I så fall så är jag djupt avundsjuk på er. Jag är född med ett par glorjärn på mig och kommer troligtvis dö i ett par också ifall inte Blondinbella uppfinner någon bra medicin mot synfel.

Nya glorjärn

Min favoritblogg är denna tjejens. Jag blir så inspirerad av henne att jag tar efter allt. Allt hon tycker, tänker och köper. När jag då fick syn på dessa underbara glasögonen var jag inte feg för att beställa likadana. Dom är så sjukt snygga så jag kan inte bärga mig förrän jag får äran tippa runt med dom på näsan.

image48 image49
Tack Pauline för att jag fick låna dina bilder.

En myt?

Min kompis säger att man inte ska duscha direkt efter man solat solarie utan att man ska vänta till dagen efter. Det skiter jag i. Jag har iallafall precis duschat och smörjt in mig med Lancomes ansiktskräm och Body Shops kroppslotion. Har ni provat den serien från Body Shop? Man luktar så gott att man nästan äter upp sig själv. När jag blir rik ska jag ha en i varje sort.

Ska snart gå till jobbet. Jag är inte alls förtjust i att jobba kvällar, speciellt inte ikväll för jag är hur trött som helst. Vill ha ett 7-16 jobb med lediga helger. Jag ångrar att jag tackade Ja till att jobba idag. Varför blir man så mesig när dom ringer och be en om det?

image47

34 days

image46

Nu är det inte långt kvar till jag ska på BackstreetBoys konsert på Hovet. Ska ni också dit? Alla mina kompisar växte ifrån den gruppen för tio år sedan men jag har hängt kvar sen dess. Så jag har fått tvinga min pojkvän att följa med mig. Jag fick bjuda han på biljetten för att han skulle gå med på det. Vad skulle jag annars gjort? Jag menar, jag kan ju inte gå på en konser själv? Speciellt inte eftersom jag älskar dom mer än min pojkvän och vet med 100% att jag kommer gråta, skrika och skaka när de kommer upp på sceenen. Ska jag sitta där helt själv då med mitt stora I LOVE BRIAN -plakat? Har jag aldrig känt mig ensam så lär jag nog göra det då.  Ska ni också på konseren?


Cutie

Här är min sambo. Precis som jag så sitter han och titta ut på balkongen och gör upp en bild i huvudet hur det kommer att se ut med trägolvet, solstolarna i trä med vita dynor, zinklådorna med blommor i och lite ljuslyktor vid hörnan kommer att se ut i sommar. Fram till dess får han snällt ligga i vår gemensamma 180 med sitt egna täcke och kudde.

image44 image45

Koola Anna

Nya läsare!
Vänd inte i dörren nu höll jag på att säga, klicka inte på krysset där uppe nu menar jag. Detta är ingen modeblogg. Jag vill bara visa mina nya tröjor som jag har inhandlat mig. Jag är en sån där tjej som typ alltid går i mysbrallor, hoodtröja och gympadojjer så något mer avancerat mode än såhär kommer det aldrig bli i min kära blogg.
Men visst är tröjorna fina? Alla är från Koola Anna.

image41image42

image43

Solarie

Blir inte ni extra sugna på att åka utomlands när det är fint väder ute men är så pass kallt att man inte kan gå ut utan jacka? Jag blir så sugen att jag börjar skaka, svettas och slå sönder spargrisen för att kolla ifall mina enkronor inte räcker till en sista minuten till mallis. Det gör dom såklart inte. Min kära mor ringer mig varje dag och tjatar att vi ska åka till Kreta i Maj. Då jag inte vet hur mitt liv ser ut den månaden med jobb så kan jag inte boka redan nu, Fast nu funderar jag på att skita i det och hänga med. En vecka på stranden med en massa bra böcker kan vara en bra grund till partyresan i slutet av sommaren med tjejkompisarna. Nu ska jag framkalla chanser till lite hudcancer och gå bort till Solariestudion och sola en kvart.

image40

Åhhh

image39

Eftersom min pojkvän är den klantigaste i denna värld så har han lyckats tappa bort min lägenhetsnyckel och detta resulterade att han fick slänga ut över 2000 kronor på ett nytt lås till mig. Låssmeden ringde mig precis och ville komma hit om en timme och byta lås. Här sitter jag i min gul-blåa fotbolls-tshirt, luktar svett och har ingen alls lust med att stå och se glad ut när lås-killen byter mitt lås med ett leende på läpparna över att han ska få en massa pengar när han har gjort arbetet färdigt. Han får komma imorgon istället..

Nya parfymer

Hamnade på Kicks igår. Såhär års brukar ju en massa nya parfymer lanseras. Jag sniffade på både Paris Hilton & J.Lo´s nya. Skulle inte förvåna mig ifall Peter Stormare släppte en parfym snart. Dit jag vill komma med detta inlägget är att jag verkligen kan rekomenderar Escada Moon Sparkle och Burberry Summer. Dom ska jag köpa i April när jag ska flyga till Arlanda. Parfymer köper jag endast i taxfreen om jag inte lyckas tjata mig till en av min pojkvän. Lägga flera hundralappar på en parfym kommer jag inte ens göra den dagen jag är ekonomiskt oberoende. Så det så

image37 image38
Vilken är er favoritparfym?

Nytt projekt på G

image36Jag är sugen på att starta ett projekt. Något som ska hålla mig sysselsatt. Hähä, precis som att inte mina skolböcker, diskberget och bajsränderna i toastolen gör det redan men det är ju liksom inte roligt. Jag vill lära mig att sy! Jag vill sy kläder, överkast, kuddfodral, strumpor och tygskor. Allt som man kan sy vill jag lära mig. Men då måste man ha nålar och snygga tyger och det har inte Mingla råd med. Man måste även ha en symaskin och det har definitivt inte Mingla råd med. Vet ni vad en sån kostar? Ungefär lika mycket som en bil, eller en islandshäst eller en LouisVuitton-väska. Så jag måste börjar med ett billigare projekt. Någon som är pysslig som kan komma på något? Säg inte scraapbooking. Det tröttnade jag på efter att jag satt hela hösten 2006 och knåpade ihop ett till min pojkvän som han fick på 2årsdagen..

Inget för tuffingar

image35Jag läser engelska b denna vår. Av anledningen att även den kursen fick ta stryk under mina gymnasieår när jag kunde titulera mig med meningen " too cool for school ". Vi ska läsa en roman som vi sedan ska recensera och analysera och Gud vet allt. Enligt min engelskalärares planering så rekommenderade hon oss att läsa ca 20 sidor i veckan under våren. Nu till min fråga. Hur många i min engelskagrupp kommer inte sitta kvällen innan och leta upp en recension på google och sen översätta till engelska?

Pax för Bridget Jones dagbok!

Här blir inga barn gjorda..


image34

Jag borde faktiskt sätta mig och räkna lite matte. Men hur roligt är det på en skala mellan 1-10 då man inte kan hela multiplikationstabellen utantill och har en hel del att lära in? Så fort jag sitter med det rutiga blocket och den fula matteboken, så tänker jag bara på vad som kommer ligga i mina paket på min julafton, vad jag ska göra i sommar och vad min nästa katt ska heta. Det slår aldrig fel.

lipsill

image33Jo, jag har tänkt på en sak. Det var verkligen längesen jag grät. Okej, jag lipar till vackra scener i Andra avenyn och vissa kvällar när jag och min katt ligger och gosa i sängen. Min katt betyder allt för mig. Han är det bästa jag har lagt pengar på och han är min bästa kompis och jag hans. Jag är helt övertygad att min kärlek till min kattkille är samma som jag hade haft till mitt barn. Men jag minns inte sist jag grät på allvar. Ibland kommer jag och min pojkvän lika bra överens som Hitler och Anne Frank, men inte gråter jag över det. Ibland är jag så irriterad på min bästa kompis att jag önskar henne diarré, näsblod och kronisk skoskav, men inte gråter jag över det heller.

inflyttningspartaj

image32

Det luktar inflyttningsfest på lördag. Inte i min lägenhet dock utan i en vän som har beslutat sig för att bli stadsbo. Förnuftigt tycker jag. Som tur väl så har jag en halv flaska vodka, en näsan full flaska martini och en till flaska som jag inte minns vad det är i. Det har legat på översta hyllan i kylen i flera månader så jag har faktiskt hunnit glömma vad det är för något. Känns bra att jag har en del att välja på. Lägga pengar på sprit är värre än att lägga pengar på tops och tandkräm. Ska träffa en annan vän ute för att gå till en sportclub och spela JackVegas och dricka öl. Jag som inte ens dricker öl.. men att sitta på en sportclub med träbalkar på väggen och en massa inramade fotbollstshirt, passar inte riktigt en cosmopolitan in.

Lila is the shit

Jag har sovit gott inatt. I mina nya fina sängkläder som jag fick i julklapp. Lila är dom, likaså den nya badrumsmattan. Lila är den nya färgen. Allt ska vara lila. Min lägenhet börjar bli så mysig och hemtrevlig. Jag kommer aldrig flytta härifrån. Trots att köket är så litet att man får dra in magen när man ska vända sig om och att det inte finns en enda garderob i hela lägenheten och att badrummet också är pyttelitet och att det är lyhört och att det är svårt att möblerar.. .

burberry

image31De senaste åren har jag velat ha en burberry-halsduk. Men att punga ut närmare 2000 för en 2meters tygbit är inte riktigt min cup of tea. Varje gång jag har sett någon med en äkta så har jag bara velat gå fram och titta personen djupt i ögonen, ge en käftsmäll sen knyta upp den runt halsen och vira den ett par varv runt min egna. Hade jag varit dotter i familjen Löwengrip så hade jag kanske kunnat få ett bidrag av min förälder men nu är jag ju en helt vanlig tjej med en son-efternamn. När min syster strax efter jul kommer in i min lägenhet med en äkta Burberry virrad runt halsen visste jag inte om jag skulle putta ut henne och kasta en gammal träsko efter henne eller om jag skulle lägga sömntabletter i kaffet för att sedan kunna gömma halsduken. Jag gjorde inget utav det, utan var tvär, sur och otrevlig resten av besöket.

Tisdag

image30Har precis tryckt i mig en tallrik med havrefras och mjölk. Havrafras är den nya grejen. Börjar inte jobba förrän 17 så fram till dess ska jag ligga i soffan och kolla på alla talkshowsprogram. 11.30 börjar Rachel Ray. Det är mitt favoritprogram, det är så mycket bättre än Greys, Desperata hemmafruar och Lost. Folk kallar Rachel för Raytard. Vad jag och Raytard har gemensamt är att folk kan få uppfattningen av att vi lider av Adhd. Vi är gapiga, skrikiga och tänker oss inte för innan vi öppnar munnen. Rachel Ray är en sån person som aldrig ha diarré. huvudvärk eller mensvärk. Om hon mot all förmodan skulle ha det någon gång så hade hon bara ryckt på axlarna, böjt ryggen bakåt och skrattat. Jag ska också bli sån.

Elita

Sitter här och lusläser Elita´s blogg. Inlägg efter inlägg. Snart har jag gått igenom hela hennes blogg. Riktigt bra faktiskt, den hade varit ännu bättre ifall hon inte hade kunnat titeliserar som BigBrother-stjärna. En kändis ska inte utbilda sig till hudteraphut eller sitta hemma i mjukiskläder en måndagkväll. Kändisar ska vara uppbokade med andra saker som nobelmiddagar, invigningar i nya hippiga klädaffärer på Birger Jarlsgatan och att öva in manusar. Kanske inte tillhör just Elitas grej att öva in manus men vi kan byta det mot att stå framför en spegel på Sturebadet och göra olika poser. Men för övrigt kan jag rekomenderar bloggen.

image29

pysseltajm

image28


Om man vill lära sig att göra egna smycken. Har ni några tips på hur man ska lära sig det? Vad behöver man mer än tråd och pärlor? Finns det några bra böcker eller websidor? Ska man kanske besöka närmaste Pandurobutik och be personalen samla ihop en påse med allt man kan tänkas behöva? Behöver alla tips jag kan få.

Ingenting är omöjligt

Anledningen till att jag bjuder på dessa bilder är för att visa er att ingenting är omöjligt. Hur slarviga ni än är så går det att få fint. Jag är så stolt över mig att jag nyss skickade in dagens ros till mig själv i lokaltidningen.

Jag hade en liten makeover i min...ja, vad ska man kalla det för? Att kalla det för Walk in closet skulle vara lika avskyvärt som att sitta och säga att man ska ut och powerwalka så fort man ska ut och gå i rask takt. Klädkammare? Nja, så stor är den ju inte. Den fåfänga sportfånen som bodde här innan mig var ju så illa tvungen att bygga upp en vägg mellan denna och den andra.. ja vad vi nu ska kalla det för. Klädkrypin? Hur tycker ni det låter? Så blir det, här med döper jag de hemliga vrårna för klädkrypin.

Som en liten bonus får ni bilder på min lilla pås-samling.

image22

And after


image23

image24

image25

image26

image27

telefonförsäljar-jävel

image21Det var en telefonförsäljare som ringde nyss och ville skicka 2 par gratis trosor till mig. Hon ställde väldigt intima frågor om vad jag gillade för trosor. Gillade jag string? Gillade jag vanliga med låg midja? Gillade jag med hög midja? Gillade jag trikå och stretchiga trosor? Självklart så sa jag att jag gillade med hög midja och en jävla stretch så magen får plats där innanför. Telefonförsäljaren berättade för mig att deras stretchiga trosor med hög midja var i väldigt fint  och unikt kvalité och det var det en efter det andra. Detta kunde jag ju inte missa, menade hon. Jag fortsatte att låta intresserad som jag alltid gör när en telefonförsäljare ringer för att sedan artigt tacka nej till erbjudandet. Jag fick säga Nej tack, fyra gånger innan hon förstod vad jag menade. När hon insåg att det var en bestämd ung dam som hon pratade med. ändrade hon genast tonläge och sa. " Nahe. Jaja, hej då " Hej då jävla slyna tänkte jag.

Planer för helgen

image20

Vet ni vad jag och min pojkvän ska göra i helgen? Nä, såklart ni inte kan veta. Men det ska jag berätta för er. Vi ska nämligen bege oss till en friluftsanställt. I vår landstinget-ryggsäck ska det finnas en engångsgrill, termos med varm choklad, ett paket hotdog och ett paket korvbröd samt lite tillbehör som bostungurka, ketchup och rostad lök. Vi ska nämligen gå en lång promenad och avsluta med att grilla. Att vi kan jämföras som det gamla paret med likadana fritidsdresser som alltid är ute och promenerar i min hemby är inget snack om saken. Nu ska jag fråga honom om vi ska gå upp till Stadium och inhandla varsin röd/svart/blå/gul/grön/orange/rosa vindjacka + matchande vindbrallor.

lidl next


image19


Varför tar alla hygienprodukter slut samtidigt? Det är schampo, balsam, hårspray, deodorant, tandkräm, mascara och även skithuspappret håller på att gå mot sin sista meter. Jag är världens fattigaste. Om ni skulle öppna mitt kylskåp nu så skulle ni gissa att det var en 20årig student i Lund som var ägare till det. Det innebär att jag inte ha råd att handla alla dessa nödvändigheter samtidigt. Men nu blir jag så illa tvungen att gå till Lidl imorgon. Jag får helt enkelt börja handla importerad mat från tyskland som smakar kattbajs.

Bad hair

image18Jag klippte mig förra veckan. Kort och blont blev det efter att ha varit långhårig sen sjunde klass med mörka inslag. Jag blev jättenöjd när jag gick från frissan men nu, en vecka senare så ser det för jävligt ut. Jag måste verkligen tvätta håret varje dag, föna det, platta det, spraya det..you name it. Alla som känner mig vet att jag inte är den typen. Jag är nöjd och glad så länge det går att sätta upp håret i en hästasvans. Inte ens det kan jag göra med min nya frilla. För det är superkort. Jag är ser ut som min lekisfröken fast jag väger 70 kg mer och har inga gråa hår ..snyft.

ur & penn is the shit

image17

Ur&penn har typ alltid jättemycket rea. Det är sällan jag köper halsband, örhänge och sån skit. Inte min grej liksom. Men när det är rea på Ur&penn, Glitter eller någon annat lågbudgetsaffär så är det sällan jag kan hålla tassarna borta. En stor fet jävla herrklocka hade suttit snyggt på handleden,tycker jag. Eller nja, alla modebloggare tycker det och jag är inte feg för att gå i deras fotspår.

Räkningar


image16Såhär i mitten av månaden har brevbäraren en tendens att få en till att bli självmordsbenägen. Räkningarna samlas i en stor hög på golvet. Jag älskar att fråga mina nära och kära hur mycket dom fick i räkningar varje månad. Speciellt mobilräkningen. Typ alla jag känner har 3, vilket innebär att vi oftast får den räkningen samma dag. Givetvis så börjar alltid dagens telefonsamtal med den vanliga frasen från min sida - " hur mycket fick du i mobilräkning denna månaden? ". Jag tycker det är ett spännande samtalsämne, då jag ringer och smsa som en heroinpåverkad bög varje dag men ändå lyckas aldrig få över 300 kr. Vissa i min närhet får ibland uppåt tusenlappen om inte mer, trots att vi ha samma abonnemang. Hur mycket var din senaste mobilräkning?

Min födelsedag

image14

Om en månad fyller jag år. Det är första födelsedagen som firas i min alldeles egna lägenhet. Eller nää, egentligen är det väl hyresvärdens lägenhet men det är jag som ge honom 5000 i månaden så då kan jag iallafall få leka att det bara är min. Mina 58 kvm ska förvandlas till värsta PuffDaddyfesten när jag fyller år. Jag ska spela negermusik det högsta min bärbara sterio klarar av, alla mina tjejkompisar ska komma hit i bikini med dyra halsband och armband på sig och mina killkompisar så ha stora hängbyxor och basket-tshirts med dyra guldiga halsband på sig. Nej, såklart inte. Jag ska ha en tjejmiddag. Jag köpte festfixar-boken för lite sen. Där får man en massa tips om inbjudningar,mat&drink tips och mängder med andra tips. Man ska tydligen sätta tema för sina fester. Så vad ska man ha för tema? Jag ska göra egna inbjudningskort att skicka ut också. Hur långt innan borde man göra det? Har ni tips på nåt roligt tema? Säg inte maskerad. Jag fyller 22 inte 12. Då hade jag lika gärna kunnat springa ner till Mcdonalds och boka ett kalas där. Den som kommer med bästa temaförslaget får en inbjudan.

image15

egen företagare

Jag ska bli egen företagare. Jag ska lära mig att göra smycken och sen ska jag göra en webshop och slå ut KyssJohanna, Cocco, BajsHanna och allt vad de heter. Jag måste bara hitta någon kompis som vill gå på " göra-egna-smycken-kurser" i hobbyaffären uppe på stan. Jag är så osjälvständig att jag knappt kan gå ut med soporna, så att sätta mig med ett gäng fruntimmer och göra smycken en torsdagskväll är tyvärr inte riktigt min grej. Känner du dig manad? Om du hänger med mig på kurserna så får du 30% på alla mina smycken och 40% av det jag tjänar. Deal? Tänk nu på att jag kanske blir en lika stor smyckedesigner som Efva Attling i framtiden.

uttråkad

image13Jag har ingenting att göra, så därför sitter jag och kopiera över mina gamla blogginlägg till min nya blogg. Men rätt vad det var så kom jag på en massa grejer man kan göra när man är uttråkad som jag är just nu. Man kan passa på att sorterar sina låtar på datorn och rensa skrivbordet, man kan ta bort alla onödiga MSNkontakter man la dit en gång i tiden bara för att lura sig själv att man är populär och ha en massa kompisar. Man kan titta på gamla tvserie-boxar som inte har blivit av att man har tittat på tidigare och så kan man även klippa naglarna. Det finns faktiskt en massa man kan göra om man bara använder huvudet för att tänka lite mer än vad man kan påstå att Macaulay Culkin gör innan han går ut på fredagskvällarna.

jersey girl

image12


Har legat och tittat på Jersey Girl idag tillsammans med ett stort glas isvatten med sugrör. Att dricka en dryck med sugrör är en obligatorisk vana för mig varje kväll. Jersey girl är förövrigt den bästa filmen jag vet. Har sett den ungefär lika många gånger som Pamela Anderson tagit kokain. Medan andra berörs av filmer som Braveheart och Donnie Darko så berörs jag av en så simpel och lättförståelig dramakomedi som Jersey Girl. Tyvärr har jag varken intresse eller tålamod för att lägga mig i soffan för att titta på en avancerad film med en avancerad handling. Mycket lättare att slänga in en film som Vingar av glas eller något liknande.

ikea

image11

Imorgon ska jag förmodligen besöka Ikea. Då ska jag inhandla en sån här ful jävla grej. Det lyser bara "Hej. Jag ska köpa en ny smidig förvaring till min 10åriga son" över dom. Jag ska ha en vit, den ser mest neutralast ut + att jag ska ha den i hörnan bakom badrumsdörren så då syns den inte så mycket. Perfekt att ha plattången och hårfönen i. Jag har iofs inte så många olika hår-apparater att den lär fylla ut denna långa staplen men man kanske kan förvarar lite halsdukar och vantar också? Det är bara till att låta fantasin flöda.

rena rama rånet

image10
Mina skolböcker kommer gå på runt 1500 kr. 1500 kr för några töntiga skolböcker?! Det är verkligen vid såna här tillfällen då jag ångrar att jag var too cool for school på gymnasiet och att jag inbillade mig ha ont i halsen eller mensvärk flera dagar i veckan. När jag väl var på en lektion och lektionen var slut, var det alltid jag som fick stanna kvar. Då skulle läraren envisas med att hålla ett långt föredrag för mig om hur långt efter jag låg, om hur dåligt det gick på provet o.s.v. Precis som att jag är så dum i huvudet att jag inte begriper det själv. Kanske var därför jag hade ont i halsen och mensvärk varje morgon, för att jag fick IG på alla prov trots att jag satt flera timmar kvällen innan och pluggade. Jag menar, finns det någon som kan lägga handen på hjärtat och säga att man började plugga till geografiprovet flera dagar innan? Nolifer, säger jag bara då..precis som ni säkert tänker om mig nu. 22 år gammal och sitter på komvux!

Britney


image8image9


BritneyHitney har mer pengar än vad läsarna till blondinbella har tillsammans, ändå väljer hon att se ut som en nyknullad teaterfröken på estetlinjen.

stadsungar

image7

Jag är livrädd för tonårskillar som samlas i stora gäng. När jag är ute och promenerar efter klockan 18 på kvällarna så stannar jag upp när jag hör gap och skrik som man hör komma från den manliga yngre generationen. Jag spetsar öronen och försöker lokaliserar åt vilket håll det kommer från. Låter det som att det kommer från bakom kröken där framme så vänder jag på klacken och halvjogga hemåt. Man vet aldrig vad ett gäng killar i 15årsåldern kan få för sig. Tänk om dom fråga mig om jag vill köpa ut cigg till dom och jag vägrar det. Då kanske dom har vedträn och basebollträ som dom har snott i sin skolas gympaförråd och sen slår dom mig tills jag ligger på marken alldeles gul och blå med blodet rinnandes vid tinningarna. Det är lika bra att hålla sig på avstånd från såna är gäng, speciellt när man bor i stan. Jag litar inte på stadsungar för fem öre.

sjukskriven

image6Jag har precis duschat. Jaha, vad är det för konstigheter med det då, tänker ni nu. Jo, det ska jag tala om för er. Jag har nämligen inte duschat och tvättat håret sen i fredags. Idag är det Måndag. Min katt rynkade nosen när han la sig vid min armhåla imorse och håret ska vi inte tala om här för då förlorar jag alla mina fyrsiffriga läsare. Men jävlar vad skönt det var hörrni. Jag ska faktist ta en promenad nu. Får man göra det när man är sjukskriven förresten? Jag har inbillat mig att man knappt få gå ut och slänga soporna när man är sjukskriven. Men jag har inte varit utanför dörren sen i Fredags så jag måste faktiskt ta en promenad idag, annars lär jag väl aldrig bli frisk från den förbannade förkylningen

presenter

image5Posten damp ner på hallgolvet precis. Rusade ut för det lät verkligen som att det var ett paket som kom. Inbillade mig att det kanske var någon vänlig själ där ute som tyckte jag behövde en present. Det var det såklart inte utan bara 5 kg reklam och ett litet kuvert. Jag såg utanpå kuvertet att det var min lönespec. Ingen idé att öppna skiten eftersom det är så obetydligt lite pengar. När jag sommarjobbade i somras så kunde inte jag sova en vecka innan lönen skulle komma. Jag låg och planerade allt jag skulle göra för pengarna eftersom det var så oförskämt välbetalt jobb jag hade. Att jag då, ett halvår senare skulle sitta och gråta över min ekonomiska situation kunde jag inte drömma om.

Fegis

image4Jag har en blogg/msn kompis som vi kan kalla för prinsessan. Hej på dig förresten. Hon bor i Scweitz eller hur det nu stavas. Ni vet säkert vilket land jag menar, annars är ni så dumma att ni inte ens är välkomna hit till denna blogget något mer. I vilket fall som helst så är hon aupair där och det enda hon gör är att snacka skit med mig på msn om dagarna och för det får hon en jädra massa tusenlappar i månaden. Om två veckor åker hon hem och nu undrar hon om jag vill ta över efter henne. Klart som fan att jag vill. Hur coolt hade det inte varit och vilken livserfarenhet dessutom. Men nu är det såhär att Mingla är världens mesigaste och fegaste som Gud har skapat. Jag vågar inte + att min engelska är lika bra som en 80år gammal tant som bor i en liten landsbygd på Kreta. Det är väl satan också. Jag vill verkligen. Jag hatar mig själv!!

dagens sjuk-middag

image3Jag ligger som sagt hemma med influensan. Eller ligger hemma med influensan kanske man inte ska säga. Nu hade nog svenska språklärare gett mig en bock om de hade rättat mitt inlägg. Tur väl att de inte ska göra det. Men jaja, ni fattar säkert vad jag menar. Låter som att influensan är ett taskigt smeknamn på någon kompis men så är inte fallet. I vilket fall som helst så har min pojkvän värmt plättor till mig. Ni hörde rätt, inte ens pannkakor utan plättar som man köper i en plastförpackning. Till det hade vi jordgubbssylt. Den var inte heller hemlagad, fast det kanske är för mycket begärt. Att han ska stå och koka sylt till mig..

sjuk

image2

Det är förjävla synd om mig alltså. Efter att gått runt och känt mig som Ozzy Osbourne de senaste dagarna så bröt helvetet ut igår kväll. En förkylning som vi kan jämföra med testikelinflamation. Enligt mina egna spekulationer så kan jag tänka mig att det är ungefär lika förjävligt att dra på sig. Jag har gått runt i trosor och linne hela dagen, soffbordet är fullt med snorpapper, 4 olika nässpray, alla smaker i Fischermans och en gul burk med vaselin. Jag har väl mått bättre om man säger så.

RSS 2.0